YellowLeopard.


Called me Leo. Thank you.

Friday, December 31, 2010

tak puas hati ke bang?

update entry secara pantas sebab aku guna komputer kat rumah saudara aku...yelaa, guna barang orang, kenalah berpada-pada..takkan la nak buat macam komputer sendirik ye tak..sekarang ni aku sudah berada di PJ. awalkan......padahal cuti habes 2hb...disebabkan takut  tiket JB-KL, aku disuruh mak aku supaya balik ikot saudara aku yang duduk di PJ ni memandangkan mereka berada di JB baru-baru ini...hailaaa, tak apa lah..apa susah, kalau aku nak keluar jalan2 ajak je la cousin aku ke kakak2 aku ke..huhu..

gambar tak ade kena mengena..hahaa
ok, cerita kali ni pendek aje..malam tadi aku pergi makan2 dengan saudaraku..then order kuew tiow goreng and sirap limau ais...tapi aku tak tau la, sama ada orang yang amik order air tu pekak atau tidak jelas apa yang aku cakap....dia bagi aku air sirap sahaja tanpa limau....aku tak kesah pon, air sirap pon, air sirap lah...aku minum je...tapi untie yang yang baik hati minta 'orang air' itu perahkan limau dalam air sirap itu...huhuh..
google aje
then, orang tu pon kembali dengan air SIRAP LIMAUku...ye2....memang rasa limaunya tersangat-sangat lah masam sampai tak ada rasa sirap dah..(baik aku order limau ais je..huhuu) .aihh, tak puas hati ke orang yang buat air tuh...nasib baiklah aku nih memang suka masam2, sedut je lah..ingat aku kesah??agagagaaa


the end...ehhh  jap2, belom tamat entry lagi yek..hehe..sebenarnyakan, kalau orang tersalah hantar order macam aku cerita tadi, aku tak suka nak mintak tukar..sebab kan.....sebab, mak aku pernah cerita, dia ada tengok satu cerita kat tv, tukang masak yang tak puas hati, akan letak something yang bukan2 dalam makanan kita..then, kadang2 makanan yang terjatuh atas lantai, dia amik je balik letak dalam pinggan and bagi kita makan...tapi tak taulah kat Malaysia ni macam tu ke tak..sebab mak aku tengok rancangan luar negara punya.....hahahaaaaa

10 comments:

woot-woot said...

erk erk erk..kerja tak ikhlas camtu la kan..hurmm


jom join ni !

best of the best contest !

anis aniesa said...

btol2...
minum je la leo...dah nasib kamo..
hehehe...x sound ke abang tu??=p

aku said...

ha3..
kejadian nie mmg slalu jd..
order lain, lain yg dpt..
sabor je la

mai bear said...

waaa , carik gaduh betul abg air tu ,:)

dayah SnoW Heuka said...

huhu tuh la minum jek la layan ja ngee

MATAHARI said...

salu terjadi pada aku. dan aku takkan datang balik ke tempat tu

Sca Ndx said...

orang meniaga nak untung, dah hilang nikmat meniaga tu

Yellow LEOpard said...

woot-woot : tulah..sabar je lah

anis aniesa : tak lah..bro tuh pon muke tak senyum..kang gado pulak,,har3

aku : dieorang tersalah dengar agaknya kan..hehe

dayah SnoW Heuka : betul2 :)

MATAHARI : setiap kali order ko kena cakap kuat2 kott..jerit pon takpe...haha

Sca Ndx : betul..tak tau ikhlas ke tak

Raji berkata said...

hohohoh
taw xpe kan
bknnya bole percaya owh ;D
dpn kita baik jer bler ckp nk tkar
tapi kt blakang nauzubillah ;P

Yellow LEOpard said...

Raji : tu lah aku takut nk mintak tukar...huhu