YellowLeopard.


Called me Leo. Thank you.

Saturday, December 11, 2010

dia muncul depanku, dan aku...

 Kedai Buku

"weyhh Leo!! sini jap..sini2.." sambil tarik tangan aku...
"apa dia ko ni? sabar laa, aku boleh jalan sendiri la..hishh"
"tu, ko tengok tu", sambil tunjuk ke arah sepasang couple.

see.my heart dah sihat.
aku? terdiam kaku. dia. senior yang aku pernah minat diam2 sejak sekolah menengah dulu. dan pasangan dia still yang orang yang sama jugak dari sekolah menengah dulu. tetiba aku rasa sedih. aku ingat aku dah buang perasaan aku pada dia lama dah. FB dia aku dah delete. gamba dia aku dah buang. tapi kenapa aku terasa pedih dalam hati. cemburu tengok mereka. aduh, hati. tolong jangan buat hal kat sini, please..kawan aku entah hilang ke mana dah..


tiba2 datang sorang budak kecil.
"akak.. akak, piano tuh ape?"
kebetulan ade sebuah piano berdekatan kami, lalu sambil duduk, aku tunjuk ke arah piano tersebut. tersenyum walaupon mata seakan berkaca sudah.
"piano? itu yang kat sana tu... piano lah namanya"
tak guna menangis air mata darah sekali pun.
sedang aku sibuk melayan karenah kanak2 tersebut, datang seorang lelaki dan seorang perempuan ke arah kami berdasarkan kasut mereka yang aku lihat. lalu aku dongak. oh, damn. apehal dieorang datang sini pulak. aiseymann.. dieorang kenal budak kecik ni ke? adik perempuan ni ke? sebab yang aku tau lelaki ni anak bongsu. lelaki ni a.k.a. senior aku duduk betul2 depan aku sambil melayan kanak2 tersebut dan yang perempuan tersebut duduk sebelah balak dia. dieorang tak hiraukan aku langsung. jadi aku pon hanya berdiam diri. cuma menatap muka yang dah lama tidak ku lihat sejak dia tamat sekolah. berdebar rasa hati ni.

nak amik hati aku?
tiba aku terdengar lagu Senyuman Ragamu-Gerhana Ska Cinta feat OAG..eh, handphone aku ke?sejak bila aku pakai lagu nih.....oh, shoot! alarm aku rupanya! tengok jam, dah nak habis subuh! damn. mimpi rupanya... +,+ 
mimpi, ko main2 dengan aku ye..nak kena ni.
ohh..segalanya hanya mimpi..nasib baik bukan realiti..kalau realiti, aku tak tau lah macam mana reaksi aku..tapi kenapa aku terasa sedih.  

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------


malam tadi buat performance capoeira untuk alumni Sekolah Tun Fatimah (STF), JB kat Hotel Singgahsana. seriously sangat seronok walaupon mula2 cuak dok atas pentas tuh..huhuu

6 comments:

cik ungu said...

err....is3..yg dah lepas, biarlah lepas..jom cari awek lain! membantu x? huhu..jgn pk2 sgt.mimpi je tu

Raji berkata said...

hahahah mcm ada jodoh je ni
smpai termimpikan senior kau tuh
hohoho

persembahan capoera kau xjoin ker?
hak2

Sab Buenoo said...

mimpi je kot~
hehe.
rileks aa leo :)

Yellow LEOpard said...

cik ungu : eh..awek?bf lah..huhuu..ye2..tankiu

Raji : xde jodoh ler..yg aku mimpi tu ade2 yg betol jugak laa..die still ngan awek die..huhu..ehh..mesti la join..rugi la x join..

GigGles OUt!!(*_*) said...

grr..marah ni:)
igtkn betul2..haha
ade ke budak kecik nak tanye u camtu.? hee

Yellow LEOpard said...

GigGles OUt!! : tak tau lah..da dalam mimpinya macam tuh..huhu..

Sab Buenoo : hehe,,saje nak feeling2 ujung minggu