YellowLeopard.


Called me Leo. Thank you.

Saturday, February 5, 2011

aku pergi Goldcoast derr....!

hello kawan2! ehehe... hari ni aku pergi Golcoast weyhh! hurmm, sebenarnya tak ada plan apa2 pon nak pergi sana... ni plan last minute lah..si kecik anak saudara aku tuh, beriya nak pergi beach... pagi2 dah dok gendang2 pintu aku.. bila bukak pintu, dia kata berulang-kali, "cik Leo, bangun2... nak pergi beach.." ye2, je lah kan budak nih kan...

ohh, rupa-rupanya mak dia a.k.a kakak sulung aku nak bawak pergi Goldcoast... atau nama panjang, Sepang Goldcoast, Malaysia... korang tau tak kat mana?? rupa-rupanya dekat Bagan Lalang yang aku pernah pergi dengan Capoeira Club aku last year...hahaa...adehh, letak lah nama lain..dah ala2 Gold Coast dekat Australia pulak..ehh, jap2.. ke aku yang ketinggalan zaman tak tau nama tempat tuh...hahahaa..

well, pergi sana tak mandi pon...bertolak dalam pukul 9.40 am and sampai dalam pukul 11 am.. pergi makan dekat Hotel 'dot3'(bukan Sepang Goldcoast)...pfttt, aku tak suka makan kat hotel.. aku rasa makanan kat tepi jalan lagi sedap... yang peliknye fresh orange pon tak sedap... pahit! agaknya dia blend dengan kulit2 orange sekali... pemalas betul! geram aku... opss, ter'emo' pulak...hehehe

si kenit mata sepet
and then, lepas makan pergi lah ke pantai... masa parking tuh nampak kat satu area tuh, ada kuda... ada orang buat bisnes naik kuda..dua kali round RM 5... mula2 anak saudara aku naik..perghh, rilek je dia duduk atas kuda tuh.. then, tiba masa aku naik..ada jugak lah berdebar-debar...cuak dowh..! mana taknya, kalau kuda tuh tetiba buat hal, bawak lari aku, aku jugak yang susah...kan3?? ahahah..

jauh giler air laut..huhu
lastly, kiteorang lepak tepi pantai.. masa tuh pon dah tgah hari, air laut pon tengah surut, panas pulak tuh... so, sekejap je lah lepak situ..dalam pukul 2.30 pm dah balik dah...uhuhuu...nasib baik balik awal, sebab petang tadi hujan..tapi sempat lagi lah pergi Ikano makan Tepanyaki..hua3

18 comments:

RETROSZ Girl said...

HOII! demam2 pon boley jalan ek? huu..rindunye pantai..mandi tak??

khairunnisa ♥ said...

wah, pi goldcoast :P

baru je tengok kuda ferrari dalam cerita malam tadi ^__^

Raji berkata said...

hohoho best btol
kau duduk x hotel kt gold coast tuh?
msti mewah kan?
ak pun xsuka makan hotel
sebab segan jer kalau ak pakai spoon and fork
confirm akan berbunyi2 =.=

Dark Half said...

hi cik leo,
tak pegi lg goldcoast mesia ni tapi tgk gambar2 kat google mmg impressive lah

yEon_chi said...

smlm my famili pg pntai.. tgal la aku yg x leh nak join, sbb da hal dgn member2 nak urus sal sukan skola

chittysarah said...

tepanyaki~~
lame da xcube makan mende tu
aagaggaga

wei,aku tertipu=.='
ingat gi australia tadi
ahahhaha

NICK IRFAN said...

wah! naik kuda bestnyer.. hehe

PG said...

ni la goldcoastny erk? hehe...hohohoo...nanti kt jumpe time pjumpaan copoiera club k..akak dh jumpe kat TC =)

Yellow LEOpard said...

RETROSZ Girl : kan dah ckp tak mandi...grrr... :P

khairunnisa : ngee~

Raji : xstay pon..juz makan kat situ..hahaa, takpe lah bunyik2, dpt perhatian sikit...

Dark Half : helo..ermm, pantai nye tak ade lah menarik sgt..jgn tertipu dgn gamba...agagaga

yEon_chi : alalaa, kesian nye..takpe, next week pakse dieorang bawak gi pantai..ahaha

chittysarah : tepanyaki sedap! opss, belom cukup duet nak gi australia lah..huhu

NICK IRFAN : best2..tapi takut jugak..takut kuda tuh buat perangai..

PG : yup2.. oh really?yeahh! nnt kiteorg ade event kat sini, bile2 boleh lah jumpe..huhu

Sca Ndx said...

kuda padi kan tadi?
pantai tak lawa ke? biru je tgk

NICK IRFAN said...

naik kuda mcm naik motor jgk ke? teringin plak rasanya

susu said...

bestnya jln2...bru taw kt msia pom de goldcoast, ingt aus je

Raji berkata said...

weh xblek lgi ker dri goldcoast nih ;D

Yellow LEOpard said...

Sca Ndx : tak sure..ye lah kot..huhu..eh, laut nye tak sebiru yg di sangka.. ;p

NICK IRFAN : erkk, lain ah bro..haha..try ah...huu~

susu : hehe..same la kiter..

Yellow LEOpard said...

Raji : dah balik lame dah..aku pergi sehari je lah..bukannye syok mcm goldcoast australia pon (bajet mcm penah pegi sana) huhu

~naddy~ said...

takpe...p dulu 'goldcoast' yg dekat, xlama p plak d real goldcoast...:)

She's retarded said...

fuyoo! bestnya dapat pergi gold coast.

Yellow LEOpard said...

naddy : hehe..orait!

She's retarded : yeah! :p