YellowLeopard.


Called me Leo. Thank you.

Thursday, February 10, 2011

Hikayat Merong Mahawangsa.

Baru2 ni masa aku tengok movie Shoulin (best giler cerita ni!). Macam biasalah, sebelum movie start ada trailer2 movie kan. Aku terpikat kat satu trailer nih. Hikayat Merong Mahawangsa. Permulaan trailer ni, dia tunjuk lambang KRU dan lepas beberapa saat tengok trailer nih aku and akak aku saling berpandangan. Pandangan yang memberi maksud, betul ke ni movie orang melayu buat? fuhhh. Mantapp.



Sori guys. Aku bukanlah anti cerita2 melayu, tapi pada aku, cerita melayu macam tak berbaloi tengok kat movie. Sori lah pada penyokong kuat movie melayu ya. huhuu.. Aku pernah tengok sekali je movie melayu, cerita Kami. Kami? Mestilah wajib tengok kan..hua3. Ok, apa2 pon aku tak sabar nak tengok cerita nih.

12 comments:

Sca Ndx said...

aku rasa KRU ni gempak. tapi kita tengok lah cane ea. hehe

ked :) said...

erm,macam pelik je.
*macam crop movie lain :P

man yusoef said...

trailer mmg gempak hbis...tak sbr nak tengok *harap bukan setakat trailer je gempak..hahah

Raji berkata said...

apa lah
citer hantu kak limah best juga hape
=.="
tapi klakar la kalau tgk kt wayang
eh tapi merong nih
memang superb lah
ak tgk trailer dia dlu memang cm ak tgk trailer narnia and harry potter
xboleh xtgk ;D

Dark Half said...

tgk trailer ni rasa cam KRU improve gegila berbanding siri tv Arjuna yg memang lame nak mampos..

aku paling tak bley blah tgk costume pendekar dalam Arjuna kaler purple+merah dan warna2 alam lain yg sengal

khairunnisa ♥ said...

jarang gak tengok cerita melayu kat panggung wayang ^_^

pikapie said...

ahaaa.serius tak sabar nak tengok seyh cerita ni.heheee

Yellow LEOpard said...

Sca Ndx : ye..kite tgk nnt cmne..gempak ke tak..

ked : movie ape tuh..huhu..

man yusoef : kalau cerit tak segempak traler, memang akulah org paling kecewa.. :p

Raji : err..depend pade org lah kot..haha..tu ah, nmpak best giler..

Dark Half : aku tak tgk cite arjuna..tapi berdasarkan ko describe tu, mmg agak kelakar lah kan..hua3..

khairunnisa : high five.! :)

pikapie : yeah..same2!

PG said...

heyy,..heyyy..hong kong movie la bessttt..hehe..y ni no komen..hehe

cop! ini ke cite y anuar zain nyanyi tu?

farina said...

Mcm best. nak layan jugak lah..

savethisblog said...

trailer die mcm movie english pon ade gak..

Yellow LEOpard said...

farina : layan jgn tak layan.. :p

savethisblog : a'ah..tu yg best tu