YellowLeopard.


Called me Leo. Thank you.

Friday, November 19, 2010

alahai budak ini..

helo semua..sihat tak?entry kali ni aku nak cerita pasal the only one anak buah aku..aishh..budak2,biasa lah..nakal betul..

pagi semalam, lepas subuh, aku sambunglah tidur balik...alaahh..cuti..ape salahnya tidur lama2..huhuu..lepas tuh, tengah sedap2 mimpi, aku terdengar bunyik pintu diketuk..aishhh..aku pon dengan malasnya bukak lah pintu dan terus baring balik..sebab aku tau, ni mesti si Kimi anak sedara aku..and dia pon masuklah untuk mengganggu tidurku..huu~ tapi tak berjaya..aku suruh dia cium pipi aku pastuh suruh dia main kat luar dan tutup pintu balik..hehee..bagus budak nih..memang mendengar kata..

tapi, tak berapa lama pastuh..dia datang lagi..
cik Leo , mangun2..
(dia panggil aku dengan panggilan 'cik', sebab aku rasa aku nih muda lagi nak dipanggil untie..haha)
mangun2..sarapan..
mami masak emput2..
berapa banyak kali daa dia suruh aku bangun..dah lah pelat..huhu..buat malu je budak 3 tahun kejut aku..so, aku pon capai lah berus gigi..then, pergi breakfast..huaaa..jemput2 pisang! i like! aku makan sengsorang..yang si budak kecik tuh dah sibuk main dengan kereta dia atas kerusi..

tengah dok sedap aku balun jemput2, tetibe si Kimi ni bising2 sambil lari2 masuk bilik parent dia..then dia keluar dengan torchlight di tangan..apa lagi lah budak ni....ooohhh, rupe2 nya kereta dia jatuh termasuk bawah kerusi..pandai pulak lah dia nih..

then,  ada rancangan dance kat tv..ada satu group tuh buat breakdance..Kimi ni ikut sekali menari..aihh, bahaya betul..tau la kan breakdance macam mana..kepala kat bawah kaki kat atas tuh..ada jugak laa patah riuk kang..

and semalam mummy dia kata nak buat kan cup cake untuk anaknya, tapi dia penat..so, aku pon offer lah diri nak tolong..tolong buatkan cupcake ye..bukan tolong tengok jee.. haaa..baik kan aku..ape..ingat aku tak reti masak ke?hahaa..
mummy nya yang hias...

budak kecik ni suka sangat thomas and friend
L for Leo! hehe
 budak kecik..banyak betul karenahnya..tak larat aku...yelaa..aku kan anak last..mana lah reti dengan perangai kanak2..hik3..

p/s : dua hari ni aku asyik tertidur dengan lappy je.. :p

9 comments:

apezs shah said...

wah cantiklaaaa cupcake nie.. nak sikit leo..;)

Yellow LEOpard said...

amek lah..ade lagi nih..huu

ahleng ariKen said...

namapak lazat...pow boleh?? :)

Yellow LEOpard said...

memang lazat..huhuu..boleh2

chokeLy said...

sedap nye cupcake tu...
^^

NICK IRFAN said...

lawak plak tgk gelarat bdk2 ni? hehehe eh! sedap plak cupcake tu? kirim kt sy 1 leh? heheh

apik pehe said...

hahah..happening nyer kalo ader budak kecik

Fakhrur Razi berkata said...

L utk death note ;D
oh kau anak last msti cmtuh juga perangainya dlu2 en
hahaha

Yellow LEOpard said...

chokeLy : mestilah sedap! :p

NICK IRFAN : kirim?boleh..no prob.haha

apik pehe : happening laa kan..sampai tak terlarat nak layan.huu