YellowLeopard.


Called me Leo. Thank you.

Wednesday, January 12, 2011

tak....aku tak tipu dieorang pon.......

weekend lepas aku and group Capoeira UIA pergi Cherating..buat traing kat tepi pantai...fuhhh...memang seronok lah..baru ada feel sikit...kiteorang bertolak jumaat petang, lepas solat jumaat..berikut antara aktiviti2 yang kiteorang buat..huhuu

JUMAAT 
kiteorang sampai malam pukul 8 pm..then, malam tu kiteorang buat BBQ...macam2 ada...ada sosej, daging burger, ketam proses, meatloaf.bla, bla, bla.....apa ntah lagi...start BBQ pukul 9 macam tuh lah...sementara tunggu makanan semua dimasak, yang lain main muzik, ada yang belajar flip lah, macam2 lah...aku lak belajar main gitar..hehee..susah jugak nak main...and finally, kiteorang start makan pukul 12 malam macam tuh..hahaa..lambat giler kan..
credit to my senior

SABTU
-pagi-
pagi tu, lepak2 ambik angin..sementara tunggu budak laki yang selalu lambat nak siap...pastuh, aku nampak babi hutan lari sepanjang tepi pantai tuh..sesat ke apa aku pon tak tau..tapi aku agak jakun jugak laa..hahaa...then, kiteorang tempah hall dekat resort tuh..training dalam tuh...belajar lagu Capoeira and movement baru...sampailah pukul 2 pm...
cuba bayangkan babi hutan yang lari macam nih..-google-

-petang-
.lepas solat aku and member aku terus pergi swimming pool...wahhhh, best giler..memandangkan tak dapat mandi pantai sebab sekarang musim hujan...bahaya lah pulak nanti kan...jadik, mandi swimming pool pon jadik lah...korang nak tau tak?? aku dah pandai terapungkan badan dalam air!! muahahaaa...ok, untuk pengetahuan korang aku tak pandai berenang (-,-") ....so, orang2 yang berhampiran aku telah menjadik mangsa untuk mengajar aku berenang...berapa ramai dah ajar aku, tak reti2 jugak...macam2 cara dah dieorang ajar...aku pon tak tau lah dah berapa liter aku telan air dalam swimming pool tuh..eiiiyerkkk...

yok swimming yok..-google-
ok, kiteorang habis mandi dalam pukul 5...then, masuk bilik, mandi2 bersihkan badan, makan2...then, berkumpul tepi pantai...buat apa lagi kalau tak main Capoeira kan..main atas pasir memang agak mencabar jugak lah..sebabnya, bila kaki dah termasuk dalam pasir, susah sikit nak angkat kaki bagi kick...huhuu

-malam-
lepas siap2..kena tunggu lagi budak laki yang lambat seperti biasa...then, lepas semua dah makan kiteorang masuk hall..kteorang dibahagikan kepada 6 group...then, kiteorang kena carik history pasal Capoeira, create lagu Capoeira (bahasa portugis ok, jangan main2, huhuuu) and create campuran movement Capoeira...nak tau tak siapa yng menang?? well....mestilah group aku (sambil buat muka bangga.. :p) ...daripada mengantuk terus segar muka...mula2, kiteorang ingatkan mende nih saja2 je, rupa2nya ada hadiah...tadaaa...

wristband power balance-colour putih! smart dowh.
habis dalam pukul 1 pagi..tidur lena malam tuh, sebab penat sangat...

AHAD
plan hari ahad patutnya nak pergi Teluk Cempedak...nak jumpa group Ache Brasil Capoeira..tapi disebabkan hujan yang tak berhenti-henti..terpaksa tukar plan..so, kiteorang pergi Berjaya Megamall..lepak2 and makan2 and jalan2..then pukul 2 bertolak ke PJ semula...sampai around 6:30 pm....

sebenarnya the main entry kali nih, aku nak cerita yang kat bawah nih...meh rajin2 kan diri baca ye...

-Rumor-

Jumaat
 SITUASI 1 :

Masa aku and si F(roomate aku) packing barang, si A masuk bilik...dia tengok kiteorang tengah busy2, dia pon tanya...

korang nak pergi mana nih?


aku pon dengan selamba jawab....
kiteorang nak pergi Korea.


ohh, ye ke? buat apa?


Capoeira..


best nya! ada show ke?

tak lah, kiteorang training kat sana..

jauhnya training..


yelah, Capoeira kan dari Korea. (ini fakta salah ye, Capoeira dari Brasil,ini roomate aku yang tak join Capoeira menyampok, huhuu)


(aku pon cover sikit) ermm, jumpa group Capoeira kat sana..

bla, bla, bla......perbualan ni disampuk oleh roomate2 aku yang lain...banyak lah yang kiteorang klentong tanpa 'niat' sampailah aku tak tahan nak gelak2..roomate aku pon bagitau lah kiteorang nak pergi Cherating je...lepas tuh, dia cakap dia nak klentong kawan dia, si B pulak (kawan dia pernah join training Capoeira, tapi sekarang dah tak join, sibuk katanya)...nak jeleskan kawan dia, kononnya group Capoeira kiteorang nak pergi Brasil.


Isnin
SITUASI 2:

masa masuk bilik aku, aku nampak si C tengah duduk kat lantai..aku pon senyum je lah..maybe dia tengah tunggu roomate aku lagi sorang kott tak balik lagi..tiba2 dia tanya..

korang pergi Brasil ke?

(dalam hati, aikk..ni siapa pulak klentong kat dia nih..and aku pon dengan malas menjawab..)
a'ah

bila korang pergi?next week ke?

eh tak lah..jumaat lepas kiteorang dah pergi..sampai ahad je..


cepatnya..tiga hari je..


yelah, duit tak banyak..kejap je lah..
(then aku cungkil2 lah siapa yang bagitau cerita nih)

siapa bagitau ko kiteorang pergi Brasil?


si B yang bagitau..

perbualan kiteorang terhenti sampai situ je sebab roomate aku yang dia carik dah masuk bilik dan dia pon borak2 dengan roomate aku dan dia tak tau kebenaran yang sebenar...hua3..bila aku tanya B, dia cakap dia tak ada bagitau si C pon..jadik siapa yang bagitau??

SITUASI 3 :
masa nih aku tunggu kawan aku kat lobi hostel..terserempak dengan kawan aku, si D....dia pon memulakan perbualan..

weyh, si F (roomate aku) pergi Brasil eh?


(dalam hati, ehhhh, jauhnya tersebar cerita..)
a'ah, kiteorang baru balik dari Brasil la nih..


laa, ko pon pergi ke? buat apa kat sana?


mesti la aku pon pergi..tak nampak muka aku dah gelap nih.. kiteorang traning Capoeira kat sana..


best tak?


best lah..!
(macam biasa, aku nak tau mana dia dapat cerita..)
ko tau dari mana cerita nih?


facebook lah..

ohhh...

facebook? setahu aku tak ada siapa yang buat status nak pergi Brasil..tapi aku diamkan je lah..and blah pergi kelas pulak...


so, apa conclusion korang yang kita boleh buat berdasarkan 3 situasi ni ya?

psssttt, korang jangan pandai2 buat conclusion aku suka menipu ok, aku saja je nak gurau2 dengan member2 aku..hehee

25 comments:

~hAKim ZaiLAn~ said...

wo0o0..uia pon de group capoeira ea..hebat2..

dayah SnoW Heuka said...

eah??? nape percaya sgt siyh hehehhe :))) conclusi.. sgt ta elok tipo2 ngehehe


New Entry "im ugly n im proud. enough!! "

Yellow LEOpard said...

hAKim ZaiLAn : yup2.. :)

dayah SnoW Heuka : tu lah pasal...errr..tawu2..hehe

ReNeL Leesa said...

hahai..besala tu.. bgga cikit org ingt dr brzil kn =p

Sca Ndx said...

kehkehkeh. kuat menipu ni. orang pun senang2 percaya.

Aduka said...

cherating?
dekat ngan rumah aku..
hahaha..

Yellow LEOpard said...

ReNeL Leesa : tau ak pe..agagaaa..

Sca Ndx : sebab muke aku innocent kot dieorg caye..huhu :p

Aduka : laa, yeke?kalo tau, aku serbu uma ko..hahaa

hans said...

hahahahh
sumber sebenar dah xdapat dikenal pasti
ekekekkek

Jom Baca Kisah Aksi Wheelie Terbaik Di Hadapan Lampu Isyarat Pintu Pagar Belakang Uitm Sebentar Tadi! Hahahahaha!

anamizu said...

arrhh pentipu! hik3


latest entry : |penyimpan mohor besar raja-raja dah takde??|

PG said...

laaah dik...awat x habaq...

akak x sempat join lagi ni,,...kat kuantan ade satu geng copeira tp dorg buat kat taman banndar..

akak dok kuantan.hehe

Yellow LEOpard said...

PG : xsempat nak bgtau..huhu..ye akak, name nye ache brasil..akak cepat lah join..nnt boleh jumpe..hehe

chittysarah said...

hahahaha
xpasal kene tipu..
siap post kat fb lagi~~

lalallala~~

man yusoef said...

haha..aku duk kg kadang2 ade gak jumpe babi hutan buat lawatan sekitar rumah...haha

NICK IRFAN said...

jeles giler tgk korg berbaque...

ahsfantasy24 said...

wah bestny..
part bbq tu yg gram tgk,
heheheh...

Yellow LEOpard said...

anamizu : hahaa..mane ade..kan dah cakap, hanya gurauan aje.. :p

chittysarah : xde niat~ ahaha

man yusoef : wahhh..tak takot ke

NICK IRFAN : ape susah..pegi lah ajak membe bbq ramai2..huhu

Sca Ndx said...

muka innocent? leopard bukan garang ke. ngaum haha

Yellow LEOpard said...

ahsfantasy24 : jgn jeles ye..sgt sedap~

Sca Ndx : ehemm, ko kena tawu..bila bab2 'gurauan' mcm nih, muka yg garang mcm leopard kena tuka jadik innocent mcm kucing...lalalaa~

aleen aiden said...

woh,da lame xbbq.arghhh!

cHan said...

wah! pergi cherating ea.
dekat dgn rumah tuuuuu! :D

NICK IRFAN said...

susah sikit member sy byk keje... eh!klu awk nk buat bbbq lagi jgn lupa ajak sy yer? lalala

She's retarded said...

tipah tertipu
bila nak ajak sy pergi cherating pulak boleh kita dating sama2
ngee

Yellow LEOpard said...

aleen aiden : huu..sedap tau! :p

cHan : lah yeke..sonoknye uma dekat ngan cherating..

NICK IRFAN : hahaa..insyaallah..yg penting fulus kena ade lah..

She's retarded : dating? err..'leo' seorang gadis lah.. :)

Raji berkata said...

hahahahahaha seriously xbole blah =.="
sian kt mmber kau yg innocent tu

dlu ak pnh gi class berenang
tapi smpai skang ttaw cmner nk terapung tu owh x.x"

Yellow LEOpard said...

Raji : sape soh percaye sgt...hehe..

susa ah nk berenang..nk terapung tuh pon amek masa..haha