YellowLeopard.


Called me Leo. Thank you.

Sunday, April 3, 2011

carboot sale JOHO

Helo semua. Iklan jap ---->Ini untuk Johorian, silalah join page JOHO atau kalau rajin follow lah blog dieorang (klik SINI).

Kenapa tibatiba aku bermurah hati nak promote2 ni? hahhaa. Well, hari ini JOHO ada buat carboot sale di JOHO Concept Store dan aku dengan suka ria nya berkobarkobar mengajak akak aku pergi ke sana. Hurmm, aku rasa setiap bulan kot dieorang ada buat carboot sale ni, sebab selalu gak aku dapat invitation (ceyhh, bajet dieorang invite aku sorang je la kan -.-" ) dari page dieorang dan aku selalu lah keciwa tak dapat join. So, alangalang aku tengah cuti sem, takkan lah aku tak pergi kan. Giler semangat dari minggu lepas ni. Hua3.

Disebabkan kiteorang malas nak berebut parking, jadi kiteorang pergi lah awal. Start kononnya pukul 11 am, pukul 11 lebih jugak lah kiteorang sampai. Boleh bayangkan lah beberapa je yang baru bukak bonet kereta dieorang kan. Perghhh, cuaca pulak panas terik. Memang bermandimanda dengan peluh lah nampak gayanya. Hahaha. Tapi takpe, sempat jugak lah aku rembat (belilah!) satu kardigan. Of course lah harga murah kan.

Oh, kepada sesiapa yang tak tau carboot sale tu apa ------> daftar tempat, then bukak bonet kereta, then jual lah apa2 barang yang korang nak. Yang tadi aku pergi, JOHO lah oraganize kan carboot sale ni. Hah, itulah dia. Barang pun murahmurah lah! Wuhuu~

So, kalau tibatiba korang dah tak tau macam mana nak buang barangbarang yang korang dah tak guna tu, better korang pergi isi harta karun korang tu dalam bonet, pergi tepi highway, bukak bonet, jual kat situ. Ok, tipu je, takkan la nak jual tepi highway. =.= 
Ya, macam ni la carboot sale. Gamba credit to my sister. :)
 Tadi sempat jugaklah daftar nak jadi participant untuk charity event dekat Zoo Johor sabtu depan. Aku lah orang first yang daftar. Memang terserlah ke-excited-an aku nak join. Booth dieorang pun baru nak bukak, aku dah sibuksibuk nak daftar. Hehehee.

Pada aku, bagus event macam ni. Aku sebenarnya dah lama nak join charity2 ni, cuma masalahnya aku tak tau macam mana nak join. Plus, aku minat jugak lah haiwanhaiwan (dulu pernah ada citacita nak jadi veterinarian, muahaha, tapi tak layak). Jadi memang perfek lah event kali ni. Aku nak ajak kawankawan aku yang lain, tapi dieorang belum cuti lagi lah, sorang je yang free. Itu pun dia belum confirm lagi. Adehh. Takpe LEO, gamble je laaaaa. :p

13 comments:

Raji berkata said...

ala kenapa xde event cmnih kt Zoo negara owh... huhu

Yellow LEOpard said...

Raji : dtg la jb..haha..akan dtg ada lah kott. :p

apik pehe said...

hehe..apik xder kete..eh..betol ker?

PG said...

dah macam kat overseas pon. haha.

Sca Ndx said...

cool nye jual dr kete. hehe

aleen aiden said...

woah,xtau plak kat malaysia pon ade yg buat acrboot sale nih.mcm kewl je!hu3

muhammad iqbal hakimi bin tahir said...

aku pun xdapat g..ada hal esok..

Yellow LEOpard said...

apik pehe : ape yg betul nye...heh

PG : hahaa..best ape mcm ni kan..

Sca Ndx : kann...mmg best, itu pun kalau ade kereta.. :p

aleen aiden : ade je rasanya, cuma tak femes kott..

iqbal hakimi : ohh, ruginya~ :)

AMIRA ATIYA MYRA_ZOE said...

cembest je carboot sale ni..waa

apik pehe said...

alaaa..x ingt dah aper yang apik tanyer pasal betul tu..hahaha

RETROSZ Girl said...

wah. cambest charity uh. nak join gakk.:)

A retarded kitty said...

kat Malaysia pun ada carboot sale ek? setahu saya garage sale je la ada

Yellow LEOpard said...

AMIRA ATIYA MYRA_ZOE : best2..

apik pehe : hahah..nevermind

RETROSZ Girl : seronok giler..next time kalau ada lagi meh lah turun jb.:)

A retarded kitty : sekarang dah ada..tak tau la tempat lain ada ke tak.hehe :p